Google adsense

Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

  1. #1

    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Yer
    Kocaeli, İzmit
    Mesajlar
    19.053

    Bayrak Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

    24-Kasım Öğretmenler Günü Anlamlı Sözler, Güzel Resimler (2013-2014) Öğretmenler Günü Yeni resimler ve Sözler, en güzel öğretmen günü sözleri,resimleri








    & Siz kara göklerin yıldızları, ısıtın yurdumuzu sabaha kadar!
    Ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu..
    Alın benim gönlümden de o kadar.
    Ve onlar, yıldızlar gibi gözleri ışıl ışıl yananlar!
    Oyuncak için değil, kağıt kalem, kitap için ağlayanlar..


    & Öğretmenler!
    Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.



    & Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.


    & Ögretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur.


    & Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumun gerçek bir ulus haline getirirler.


    & Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; Eğitim ve Öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir.

    HANDAN bunu beğendi.
    " Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz. "
    — Elbert Hubbard

  2. #2

    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Yer
    Kocaeli, İzmit
    Mesajlar
    19.053

    Cevap: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

    & Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.



    & Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler!
    Bugün, Türk Öğretmeni’nin şeref günüdür.
    Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür.
    Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz.



    & Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz.
    İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.




    & Yeter derecede eğitime sahip olmalısın ki, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliği sağlayacak kadar da eğitimin olmalı ki, onları küçük görmeyesin.




    " Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz. "
    — Elbert Hubbard

  3. #3

    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Yer
    Kocaeli, İzmit
    Mesajlar
    19.053

    Cevap: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

    & Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden bir tanesidir. Öğretmenlerin kendilerine verilen bu kutsal emaneti yücelten kişidir.



    & Öğretmenin malzemesi insandır. İnsanı işleyen bir sanatkarın mesleki hassasiyetinin ve haysiyetinin öncelenmesi, toplumun geleceğinin garanti altına alınması demektir.
    “Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.”





    Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için..
    bu günü fırsat biliyor
    ...ve bu duygularla, onların ellerini öpüyoruz. . .







    " Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz. "
    — Elbert Hubbard

  4. #4

    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Yer
    Kocaeli, İzmit
    Mesajlar
    19.053

    Cevap: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)





    " Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz. "
    — Elbert Hubbard

  5. #5
    Perhaps, Perhaps ,Perhaps
    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Mesajlar
    29.164

    Cevap: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

    Öğretmek,iki defa öğrenmek demektir. (J.Joured)

    Öğretmen bir mum gibidir. kendisi sönerken etrafını aydınlatır...


    Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Ruffini)

    Bütün donanımıyla askere değil de elinde alfabesiyle öğretmene güvenirim. (Brougham)

    Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür, fakat öğretmenin eserine asla değer biçilemez. (Sokrat)

    Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan toplumunun en öz verili ve saygı değer unsurlarıdır. (1923, Ankara) (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri)

    Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir ulus henüz ulus adını almak yeteneğini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, ulus denemez. Bir kitle ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere gereksinim duyar. (1925, İzmir) (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri)

    Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır. (ATATÜRK / 25.08.1924, Öğretmenler Birliği Üyelerine.)


    “Eğitimdir ki bir milleti hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder...”
    K. ATATÜRK

    Devlet adamları gelir, geçerler. Milletlerin hayatında izleri payidar olan muallimlerin elleridir. İsmet İnönü


    İyi bir öğretmen, kendisini yavaş yavaş gereksiz kılabilen insandır. Thomas J. Carrutheris


    Öğrencilerin bilmeleri gerektiğinden daha çok şey bilmeyen bir öğretmenden daha korkunç hiçbir şey olamaz. Goethe


    Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir.H. Mann


    Öğretmenlik mesleklerin en az kazanç getireni, fakat insanı en çok ödüllendirenidir. H.V. Dyke


    Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Hz. Ali (r.a)


    Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez Henry Adams



  6. #6

    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Yer
    Kocaeli, İzmit
    Mesajlar
    19.053

    Cevap: Öğretmenler İle İlgili Güzel Sözler Ve Resimler (2013-2014)

    24 Kasım Öğretmen Günü Yeni Resimli Güzel Sözler










    " Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz. "
    — Elbert Hubbard

  7. #7
    Perhaps, Perhaps ,Perhaps
    Üyelik tarihi
    22 12 2011
    Mesajlar
    29.164

    ÖĞRETMENLER GÜNÜ

    ''Heykeltraşa mermer ne ise, Öğretmen de çocuğa odur...''
    ADDİSON




    Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

    Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen ) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

    Ülkemizde her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.
    24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.
    Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

    Tüm öğretmenlerimizin 24 ÖĞRETMENLER GÜNÜ Kutlu olsun...



  8. #8


    Üyelik tarihi
    25 08 2012
    Mesajlar
    7.118

    Cevap: ÖĞRETMENLER GÜNÜ

    Dünyanın en değerli mesleği bütün öğretmenlerin günü kutlu olsun

  9. #9

    Üyelik tarihi
    25 12 2011
    Yer
    Kocaeli - İzmit
    Mesajlar
    32.644

    Cevap: ÖĞRETMENLER GÜNÜ

    Ben de İlkokul öğretmeninim yanına gittim bugün çok mutlu oldu.:)
    İsyan edemezdik Tanrı'ya.
    Bize mutlu yaşanabilecek koca bir ömür bahşediliyorken , kelebeğin ömrü bir gündü.
    Tek sorun mutluluğu bulmaktı..






  10. #10


    Üyelik tarihi
    25 08 2012
    Mesajlar
    7.118

    Cevap: ÖĞRETMENLER GÜNÜ

    Milletleri Kurtaranlar; Yalniz Ve Ancak Ogretmenlerdir. Ögretmenden, Egiticiden Yoksun Bir Millet; Henuz Millet Adini Almak Kabiliyetini Kazanmamistir.
    Ataturk

Sayfa 1/2 12 SonSon

LinkBacks (?)

  1. 11-24-2014, 10:42

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 120
    Son Mesaj: 04-01-2015, 00:39
  2. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 03-09-2013, 22:52
  3. Enerji Tasarrufu İle İlgili Güzel Sözler (2013), Resimler
    By HeRa in forum Belirli Günler & Haftalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01-01-2013, 10:28
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 05-09-2012, 01:54

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Uyarı!
Üyeler İçin Yasal Uyarı: Forum alanlarını kullanırken; 3.şahısların kişilik ve gizlilik haklarını ihlal edici iletiler yazmak, hak sahibinden izin almadan mp3, film, dizi, video, yazılım, ekitap gibi eserleri doğrudan paylaşmak, ayrıca ilgili lisans sahibi olmayan sitelere erişim için link paylaşmak hukuka ve yasalara aykırıdır. T.C. yasalarına ve hukuka aykırı olan bu tür paylaşımlar site içerisinde tespit edildiği veya hak sahibi tarafından şikayete konu olduğu takdirde, kullanıcı siteden uzaklaştırılacağı gibi, sistem tarafından tutulan kayıtlar, talepleri halinde yasal mercilere verilebilecektir. Bütün mesajların sorumluluğu yazarlarına aittir. Siradisi.ORG sitesi kesinlikle mesajlardan sorumlu tutulamaz.. Kullanmalarından doğacak tüm sorunlardan ve kanun ihlallerinden FORUM sorumlu tutulamaz.

Hak Sahiplerine ve Yasal Makamlara: Bu site, 5651 sayılı yasa kapsamında "yer sağlayıcı"dır. İlgili yasanın 5. maddesine göre: Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri İLETİŞİM bölümünden veya [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirler. Bu iletişim adreslerinden bize ulaşan talep ve şikayetler incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler derhal sitemizden kaldırılacaktır. Site yönetimine ulaşmadan yapılan hukuki işlemlerden site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Bizi Takip Et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0