Türkiye Eski Güzeli ve oyuncu Zerrin Arbaş ile Apaçi kökenli ABD'li oyuncu Dehl Berti'nin kızı olarak dünyaya geldi. 1974'te annesi Zerrin Arbaş'ın oynadığı Battal Gazi'nin Oğlu adlı filmde, annesinin çocukluğunu canlandırdı. Uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra 15 yaşında Kuyucaklı Yusuf filminde oynamak üzere Türkiye'ye geldi. 1985-1986 arasındaki kısa süre boyunca birçok filmde oynadı. Türkiye'de ilk kez geniş kitlelerce tanınması Playmen adlı derginin ilk sayı kapak güzeli olmasıyla olmuştur.

DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

www.siradisi.org Dilan filmini çekerken Ağrı'da tanıştığı Nihat Polat ile 1986'nın sonunda gizlice evlendi. Bu evlilik döneminde sinemadan uzak kaldı. California Institute of the Arts’ta, resim ve heykel eğitimi aldı.1989'da ise kültür farklılığını öne sürerek evliliğini bitirdi. Bu uzaklaştığı arada, 1991'de babasını kaybetti.www.siradisi.org


www.siradisi.org 1992 yılında, bir Hollywood klasiği olan Rüzgâr Gibi Geçti filminin devamı niteliğinde çekilmesi planlanan Scarlet filminin başrol oyuncusunu seçmek için düzenlenen "Bir Scarlett Aranıyor" yarışmasının seçmelerinde Türkiye ayağının birinciliğini İpek Çeken, Nilüfer Açıkalın, Aylin Arasıl gibi rakiplerini geride bırakarak kazandı.ABD'deki finallere katılan Arbaş, ilk üç arasına girmeyi başararak filmde rol almayı garantilemişti. Ancak film projesi iptal edildi ve yapım Scarlett adında bir mini dizi olarak çekildi. Arbaş, Los Angeles'ta Beautiful Bartenders (Güzel Barmenler) adlı bir ajansa bağlı olarak sosyetenin özel partilerinde barmenlik yaptı.www.siradisi.org


www.siradisi.org
DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri
www.siradisi.org

www.siradisi.org 1994'te Atıf Yılmaz'ın Gece, Melek ve Bizim Çocuklar filminde başrol oynadı. www.siradisi.org

www.siradisi.org Film sonrası yine ABD'ye gitti. 1996'da Çılgın Badiler adlı dizi için bir süre yine Türkiye'ye döndü. 1997'de Amerika'da Hang Your Dog in the Wind filminde oynadı. 2000'lerde Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. 2001'de Kerem Alışık ile Günah dizisinde oynadı. Hayatının son dönemlerinde "Gratified Desire" (Doyurulmuş Arzu) adlı (yayımlanmamış) otobiyografik özellikler de barındıran bir roman yazmıştı.www.siradisi.org

DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri



www.siradisi.org 16 Ekim 2003'te dedesi Avni Arbaş vefat edince cenaze töreni için Amerika'dan Türkiye'ye geldi. Cenaze sonrası 20 Ekim'de Los Angeles'taki evine döndü. Türkiye'ye dönmeyi planlayan Arbaş, 15 gün içinde dedesinin evine yerleşecekti. Ancak 22 Ekim'de geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.www.siradisi.org


Filmografi
www.siradisi.org

Kuyucaklı Yusuf (1985)
www.siradisi.org
Alev Gibi (1986)
www.siradisi.org

Bitmeyen Sevda (1986)
www.siradisi.org
Bir Günlük Aşk (1986)
www.siradisi.org
Beyaz Bisiklet (1986)
www.siradisi.org
Dilan (1986)
www.siradisi.org
The White Bicycle (1986)
Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1993)
www.siradisi.org
Silk Stalkings Love Never Dies (TV Serisi - 1993)
www.siradisi.org
The Night, the Angel and Our Gang (1994)
www.siradisi.org
Çılgın Badiler (1996)
Hang Your Dog in the Wind (1997)
www.siradisi.org
Cinler ve Periler (2001)
www.siradisi.org
Günah (2001)
www.siradisi.org