Welcome guest, is this your first visit?
Kapat
   
©

Google Reklamları

User Tag List

1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    25 12 2011
    Yer
    Kocaeli - İzmit
    Mesajlar
    34.900
    Bahsedildi
    1
    Etiketlendi
    0

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

    Türkiye Eski Güzeli ve oyuncu Zerrin Arbaş ile Apaçi kökenli ABD'li oyuncu Dehl Berti'nin kızı olarak dünyaya geldi. 1974'te annesi Zerrin Arbaş'ın oynadığı Battal Gazi'nin Oğlu adlı filmde, annesinin çocukluğunu canlandırdı. Uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra 15 yaşında Kuyucaklı Yusuf filminde oynamak üzere Türkiye'ye geldi. 1985-1986 arasındaki kısa süre boyunca birçok filmde oynadı. Türkiye'de ilk kez geniş kitlelerce tanınması Playmen adlı derginin ilk sayı kapak güzeli olmasıyla olmuştur.

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

    www.siradisi.org Dilan filmini çekerken Ağrı'da tanıştığı Nihat Polat ile 1986'nın sonunda gizlice evlendi. Bu evlilik döneminde sinemadan uzak kaldı. California Institute of the Arts’ta, resim ve heykel eğitimi aldı.1989'da ise kültür farklılığını öne sürerek evliliğini bitirdi. Bu uzaklaştığı arada, 1991'de babasını kaybetti.www.siradisi.org


    www.siradisi.org 1992 yılında, bir Hollywood klasiği olan Rüzgâr Gibi Geçti filminin devamı niteliğinde çekilmesi planlanan Scarlet filminin başrol oyuncusunu seçmek için düzenlenen "Bir Scarlett Aranıyor" yarışmasının seçmelerinde Türkiye ayağının birinciliğini İpek Çeken, Nilüfer Açıkalın, Aylin Arasıl gibi rakiplerini geride bırakarak kazandı.ABD'deki finallere katılan Arbaş, ilk üç arasına girmeyi başararak filmde rol almayı garantilemişti. Ancak film projesi iptal edildi ve yapım Scarlett adında bir mini dizi olarak çekildi. Arbaş, Los Angeles'ta Beautiful Bartenders (Güzel Barmenler) adlı bir ajansa bağlı olarak sosyetenin özel partilerinde barmenlik yaptı.www.siradisi.org


    www.siradisi.org
    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri
    www.siradisi.org

    www.siradisi.org 1994'te Atıf Yılmaz'ın Gece, Melek ve Bizim Çocuklar filminde başrol oynadı. www.siradisi.org

    www.siradisi.org Film sonrası yine ABD'ye gitti. 1996'da Çılgın Badiler adlı dizi için bir süre yine Türkiye'ye döndü. 1997'de Amerika'da Hang Your Dog in the Wind filminde oynadı. 2000'lerde Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. 2001'de Kerem Alışık ile Günah dizisinde oynadı. Hayatının son dönemlerinde "Gratified Desire" (Doyurulmuş Arzu) adlı (yayımlanmamış) otobiyografik özellikler de barındıran bir roman yazmıştı.www.siradisi.org

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri



    www.siradisi.org 16 Ekim 2003'te dedesi Avni Arbaş vefat edince cenaze töreni için Amerika'dan Türkiye'ye geldi. Cenaze sonrası 20 Ekim'de Los Angeles'taki evine döndü. Türkiye'ye dönmeyi planlayan Arbaş, 15 gün içinde dedesinin evine yerleşecekti. Ancak 22 Ekim'de geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.www.siradisi.org


    Filmografi
    www.siradisi.org

    Kuyucaklı Yusuf (1985)
    www.siradisi.org
    Alev Gibi (1986)
    www.siradisi.org
    Bitmeyen Sevda (1986)
    www.siradisi.org
    Bir Günlük Aşk (1986)
    www.siradisi.org
    Beyaz Bisiklet (1986)
    www.siradisi.org
    Dilan (1986)
    www.siradisi.org
    The White Bicycle (1986)
    Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1993)
    www.siradisi.org
    Silk Stalkings Love Never Dies (TV Serisi - 1993)
    www.siradisi.org
    The Night, the Angel and Our Gang (1994)
    www.siradisi.org
    Çılgın Badiler (1996)
    Hang Your Dog in the Wind (1997)
    www.siradisi.org
    Cinler ve Periler (2001)
    www.siradisi.org
    Günah (2001)
    www.siradisi.org
    Ölümden sonrası bile varken , senden sonrası neden olmasın ?



    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

 

 

LinkBacks (?)


Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-06-2013, 21:30
  2. Kıvırcık Ali (1968-2011) Kimdir, Biyografisi,
    By Lady in forum Ses Sanatçısı,Müzisyenler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03-16-2013, 22:53
  3. Lucy Liu (1968) Kimdir Lucy Liu Resimleri, Biyografisi
    By EmeL in forum Sinema & Tiyatro
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07-08-2012, 12:31
  4. Edward Said (1935 - 2003), kimdir, biyografisi, eserleri,
    By EmeL in forum Yazar & Şair & Gazeteciler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-03-2012, 16:48
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03-28-2012, 05:31

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0