DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

Google adsense


+ Yeni Konu aç
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

  1. #1

    Status
    Online


    vaLentina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)


    Üyelik tarihi
    25 12 2011
    Yer
    Kocaeli - İzmit
    Mesajlar
    25.699
    Konular
    13753
    Aldığı Beğeni
    586
    Beğendikleri
    60

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

    Türkiye Eski Güzeli ve oyuncu Zerrin Arbaş ile Apaçi kökenli ABD'li oyuncu Dehl Berti'nin kızı olarak dünyaya geldi. 1974'te annesi Zerrin Arbaş'ın oynadığı Battal Gazi'nin Oğlu adlı filmde, annesinin çocukluğunu canlandırdı. Uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra 15 yaşında Kuyucaklı Yusuf filminde oynamak üzere Türkiye'ye geldi. 1985-1986 arasındaki kısa süre boyunca birçok filmde oynadı. Türkiye'de ilk kez geniş kitlelerce tanınması Playmen adlı derginin ilk sayı kapak güzeli olmasıyla olmuştur.

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

    Dilan filmini çekerken Ağrı'da tanıştığı Nihat Polat ile 1986'nın sonunda gizlice evlendi. Bu evlilik döneminde sinemadan uzak kaldı. California Institute of the Arts’ta, resim ve heykel eğitimi aldı.1989'da ise kültür farklılığını öne sürerek evliliğini bitirdi. Bu uzaklaştığı arada, 1991'de babasını kaybetti.


    1992 yılında, bir Hollywood klasiği olan Rüzgâr Gibi Geçti filminin devamı niteliğinde çekilmesi planlanan Scarlet filminin başrol oyuncusunu seçmek için düzenlenen "Bir Scarlett Aranıyor" yarışmasının seçmelerinde Türkiye ayağının birinciliğini İpek Çeken, Nilüfer Açıkalın, Aylin Arasıl gibi rakiplerini geride bırakarak kazandı.ABD'deki finallere katılan Arbaş, ilk üç arasına girmeyi başararak filmde rol almayı garantilemişti. Ancak film projesi iptal edildi ve yapım Scarlett adında bir mini dizi olarak çekildi. Arbaş, Los Angeles'ta Beautiful Bartenders (Güzel Barmenler) adlı bir ajansa bağlı olarak sosyetenin özel partilerinde barmenlik yaptı.

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri

    1994'te Atıf Yılmaz'ın Gece, Melek ve Bizim Çocuklar filminde başrol oynadı. Film sonrası yine ABD'ye gitti. 1996'da Çılgın Badiler adlı dizi için bir süre yine Türkiye'ye döndü. 1997'de Amerika'da Hang Your Dog in the Wind filminde oynadı. 2000'lerde Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. 2001'de Kerem Alışık ile Günah dizisinde oynadı. Hayatının son dönemlerinde "Gratified Desire" (Doyurulmuş Arzu) adlı (yayımlanmamış) otobiyografik özellikler de barındıran bir roman yazmıştı.

    DERYA ARBAŞ (1968-2003) Kimdir,Biyografisi,Resimleri


    16 Ekim 2003'te dedesi Avni Arbaş vefat edince cenaze töreni için Amerika'dan Türkiye'ye geldi. Cenaze sonrası 20 Ekim'de Los Angeles'taki evine döndü. Türkiye'ye dönmeyi planlayan Arbaş, 15 gün içinde dedesinin evine yerleşecekti. Ancak 22 Ekim'de geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.


    Filmografi

    Kuyucaklı Yusuf (1985)
    Alev Gibi (1986)
    Bitmeyen Sevda (1986)
    Bir Günlük Aşk (1986)
    Beyaz Bisiklet (1986)
    Dilan (1986)
    The White Bicycle (1986)
    Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1993)
    Silk Stalkings Love Never Dies (TV Serisi - 1993)
    The Night, the Angel and Our Gang (1994)
    Çılgın Badiler (1996)
    Hang Your Dog in the Wind (1997)
    Cinler ve Periler (2001)
    Günah (2001)

    Eğer birgün çok büyük bir derdin olursa ; Rabbine dönüp 'Büyük bir derdim var' deme.
    Derdine dönüp 'Büyük bir Rabbim var' de !


    Hz. Mevlâna


+ Yeni Konu aç

LinkBacks (?)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Dost Sitelerimiz: AhmetDastan.COM | Kalbinegidenyol.Com | SağlıkUzmanım.COM



Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371